ÄVENTYRSLAND

efter midsommar

Priser:

Dagsentré: 80kr

Säsong: 400 kr      (300 kr HIF-medlem)

Hassela Äventyrsland

Vi tror på sommaren 2022!

... och hoppas nu på en omstart och nytändning på Hasselabadet,
med gemensamma krafter kan vi hålla öppet ännu en säsong!

Vi tar vid där vi lämnade planeringen våren 2020 och hoppas på en
lika fin uppslutning inför en sommar på Hasselabadet igen:

STÄDDAG
på BADET

lördag 14 maj 2022 kl.9-15

Hjärtligt välkomna!

Kom med och bidra till att bygdens sommarpärla lever vidare och

jobba för en både aktiv och avkopplande sommar på äventyrslandet!

Skriv upp dig och ditt gäng på en ansvarsvecka under sommaren:

SIM

SKOLA

Senaste nytt om simskola :

följ oss på facebook!

SENASTE NYTT

om vad som händer på HasselaÄventyrsland hittar du på vår Facebook-sida.

Där uppdaterar en handfull engagerade personer med bilder och info om allt från dagens väder till aktiviteter som pågår. Allt arbete sker ideellt men vi försöker satsa på framtiden genom att ordna med anställning av ungdomar på sommarjobb! Vi önskar alla en härlig, lekfull och fin sommar, som vi räknar med ska bli varm, solig och välbesökt!

I en tid då stress & stillasittande ökar hos både barn och vuxna känns det extra viktigt att satsa på aktivitet, avkoppling och vattenvana: något som det finns fantastiska möjligheter att främja under sommaren på Hassela Äventyrsland!

Hasselabadet drivs ideellt och för att kunna fortsätta behöver vi hjälp. Vi vill nu undersöka hur stort intresset är bland Hasselas barnfamiljer (m.fl) att ha anläggningen kvar även under kommande sommarsäsonger och bjuder in till diskussion; hur ska verksamheten se ut i framtiden?

Maila oss och bidra med förslag om du har för Badets framtid!

info@hasselaif.se

//BADSEKTIONEN

OM HASSELA ÄVENTYRSLAND

Här finns tre tempererade utomhusbassänger (25m, 12m samt liten plaskpool) omklädningsrum med duschar,  servering med kiosk och lättare luncher samt butik med barnkläder och badtillbehör. Trampbilsbanorna utgör ett roligt nöje för både stora och små; här finns fordonsmodeller och farkoster som passar alla åldrar och storlekar. Hoppborg, lekstugor,  sandlåda och ett litet område för naturlig lek, spel och andra aktiviteter  - här finns massa skoj för en sommardag, oavsett om solen strålar eller gömmer sig bakom regntunga moln!

Granne med badet finns Hassela Hembygdsgård med sina historiska  byggnader i fin miljö.

Badanläggningen drivs ideellt i regi av föreningen Hassela IF och både privatpersoner och företag bidrar på olika sätt till verksamheten. All eventuell vinst går tillbaka till drift av badanläggningen och förhoppningen är att kunna utveckla Hassela Äventyrsland i framtiden.

Serveringen har tidiagre arrenderas av  entreprenörer men nu försöker vi få det att gå ihop ideellt med sommarjobbande ungdomar. För att kunna ha öppet hela sommaren (14 juni-18 augusti)  har vi i år 2019 bantat öppettiderna till två olika perioder; högsäsong som vanligt (vecka 27-31) och lågsäsong sommarlovsveckorna  för och efter det med måndag - fredag kl.11-17

Skötsel av bassäng, uppvärmning gräsklippning etc hyrs in av Alltjänst sociala förening men allt annat arbete sker ideellt, tex administration av olika områden, inköp, bokföring, marknadsföring, entré, helgstäd av omklädningrum, jourtelefon etc..

Vi vill rikta ett stort TACK till alla som engagerat sig genom tiderna för  Hasselabadets överlevdad och utveckling! Hasselabadet invigdes 1969 och var från början kommunalt men såldes under 90-talet till privata aktörer och kort därefter  till Hassela IF. Verksamheten har därefter varit ideell och badanläggningen var på väg att förtäras av tidens tand. 2011 startades ett projekt med hjälp av stöd från EU, kommunen, företag  och enorma insatser av privatpersoners ideella arbetstimmar , som har resulterat i upprustning av i stort sett alla delar av anläggningen.

Nu drivs denna sommarpärla vidare ideellt där alla intäkter går till drift och skötsel och förhoppningar om att kunna investera i framtiden också!

Om du vill hjälpa till att förbättra Hassela Äventyrsland är du välkommen att bidra, ta kontakt med oss i badet-gruppen på info@hasselaif.se  eller ring Maria på 0730 -413162!